Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne mesnice www.hisamesa.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika in poslovni odnos med kupcem in ponudnikom storitev. Spletna trgovina hisamesa.si predstavlja informacijski sistem, ki je namenjen predstavitvi in prodaji mesa ter mesnih izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje DM-GO Trgovina d.o.o., Orehovlje 78,5291 Miren.

Način plačila

Plačilo je ob dostavi in pri osebnem prevzemu v mesnici mogoče z gotovino ali kartico.

Cene v spletni trgovini

Spletna mesnica ima vse cene izražene v evrih in vključujejo DDV (9,5 %). Cene se lahko spreminjamo dnevno. Pri nakupu in plačilu pa se upošteva cena, ki jo je kupec potrdil v času oddaje naročila. Če je kupec naročil vakumiranje izdelkov se bo znesek plačila spremenil ob dostavi. Trenutno dostavljamo v Novi gorici, Solkanu, Šempetru pri gorici, Vrtojbi, Mirnu, Ozeljanu in Šempasu, pri naročilu nad 30 €. Cene, ki so navedene v spletni mesnici, ne vključujejo stroškov dostave.

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

Izberete izdelek (ali več njih) in količino. Pred oddajo naročila preglejte izdelke v košarici, izvedite želene popravke in šele na koncu potrdite naročilo. Po potrditvi nakupa se uporabniku prikaže informativni račun. Znesek na dejanskem računu se lahko od zneska pri naročilu razlikuje za +/- 10 %. Kose mesa režemo sproti in teže variirajo za nekaj gramov.

Naročene izdelke je mogoče prevzeti v mesnici na Delpinovi 12 v Novi Gorici. Če je informativni znesek nakupa večji od 30€, lahko na vašo željo blago dostavimo z lastnim dostavnim vozilom na območju Novi gorice, Solkana, Šempetra pri gorici, Vrtojbe, Mirna, Ozeljana in Šempasa. Stranka ima možnost izbire okvirne ure za dostavo.

Dobavljivost izdelkov

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Dobavljivost izdelkov je lahko zaradi njihove narave občasno omejena. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan ali ga ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Dobavni rok

Pri nas lahko sami določite dan in uro prevzema mesa v mesnici. Izbirate pa lahko med dnevi in urami, ko je mesnica odprta. Meso vam bomo pripravili le kratek čas pred prevzemom. Tako zagotavljamo, da bo meso kar najbolj sveže.

Varnost

Ponudnik v svoji spletni trgovini uporablja ustrezna sredstva, ki so potrebna za zaščito osebnih podatkov pri prenosu in shranjevanju. Ponudnik ni odgovoren za poškodbe računalniške opreme ali druge lastnine naročnika, ki bi jih lahko povzročili vnosi virusov ob obisku naše spletne strani. Uporabnik mora sam varovanje svoje uporabniške podatke in predvsem gesla. Uporabnik mora prav tako jamčiti za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov. Uporabnik odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik varuje osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Z registracijo v našo spletno trgovino: hisamesa.si se uporabnik strinja, da bo od ponudnika prejemal le: informativno gradivo, ponudbe, račune in ostalo potrebno komunikacijo.

Komunikacija

Če naših obvestil, informativnega gradiva, ponudb in stale komunikacije ne želite prejemati, nam to sporočite in ponudnik bo vašo željo upošteval. Vseeno pa boste po elektronski pošti prejeli informativni račun ob morebitnem naročilu.

Pritožbe in spori

Pritožbe in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti ali klasični pošti. Oba naslova sta navedena med kontakti.